Miro nad tymto som casto spekuloval aj ja

a rozculoval som sa ked mi druhy spion v poradi zakapal v meste bez ukrytu. Je pravda ze zakladne riziko je 5% bez rozdielu ci v meste je nejaky ukryt alebo nie. Podla tohoto cisla by v priemere mal umriet jeden spion z dvatsiatich ALE aj mne sa uz stalo ze mi v takomto meste odisli aj traja spioni a nespehoval som tam este hadam ani desiaty krat. Ci je to nahoda, alebo zakon schvalnosti to sa asi nedozvieme.
Bude to zniet ako velmi sibnuta teoria, ale napadla ma aj taka moznost, ze ak su v danom meste umiestneny spioni viacerych hracov, tak akoby ti cudzi spioni pracovali v moj neprospech. Vsimol som si uz neraz (mozno som si to vsugeroval) ze ak sa nejake mesto stalo neaktivne, hned som tam poslal speha a samozrejme som chcel byt prvy co ziska jeho suroviny a na moju radost tam hrac nemal ziadny ukryt a spehovanie islo ako po masle. Kedze mal tazbu naplno, suroviny tam slusne nabiehali tak som tam speha nechal a priebezne mesto vyberal.... Po urcitom case ale mesto zacali vyberat aj iny hraci a je velmi pravdepodobne ze do toho mesta si tiez poslali svojho speha. No a postupne sa mi zacalo stavat ze moj spion byval castejsie odhaleny. Dokonca ako pisal miro, neraz sa mi stalo ze mi odhalilo aj dvoch spionov za sebou, alebo pocas niekolkych spehovani bolo neuspesnych omnoho viac ako 5%
Vzdy som chcel tuto teoriu odskusat v praxi, ale potreboval by som sa dohodnut s viacerimi hracmi, ktory by vsetci poslali niekolko spionov do mesta bez ukrytu a potom by nejaky jednotlivec skusil take mesto spehovat niekolkokrat za sebou... Ako ciel by som pokojne ponukol moje mesto, ak by bol zaujem to odskusat